Omgeving

  

strand domburg

Oostkapelle

De vakantiewoningen Seaside liggen rondom in de natuur. Op loopafstand vind je het strand, de duinen en de bossen. Het strand van Oostkapelle behoort overigens tot één van de schoonste stranden van Nederland. Oostkapelle is een gemoedelijk en een gezellig dorp met leuke winkels en restaurants. Op fietsafstand liggen diverse steden en dorpen zoals Domburg, Vrouwenpolder, Veere en Middelburg.

De mooiste natuurgebieden

Waterwingebied Oranjezon

Natuurgebied Oranjezon is verborgen paradijsje van ca. 400 hectare en ligt tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Een prachtig natuurgebied met wilde paarden, grazende koeien en mooie wandelroutes. Er zijn diverse wandelroutes, variërend van 5 tot 12 km. Het landschap wisselt zich af met duinen, bossen en een heel mooi strand. Er zijn diverse uitkijkpunten met een mooi overzicht over de zee en het landschap daarachter. Het natuurgebied is niet toegankelijk voor rolstoelen en honden. 

waterwingebied

De Manteling

Een prachtig natuurgebied tussen Oostkapelle en Domburg, gelegen achter kasteel Westhove. Het gebied kenmerkt zich door zijn aparte kronkel bomen, rechte lanen en kronkelende paadjes en vijvers. In het voorjaar bloeien de rhododendrons hier prachtig. Er zijn goede wandel, - en fietspaden.   

natuurgebied rondom westhove

Het Veerse bos

Het Veerse bos is een klein bosrijk gebied rondom de Veerse kreken, vlakbij Veere en het Veerse Meer. Er ligt een mooi wandelpad doorheen en af en toe steek je het water over met leuke bruggetjes. Leuk in combinatie met een bezoekje aan Veere of het Veerse meer.

Veerse bos

De leukste plekjes

Veere

Veere is zeker een bezoekje waard. Het is een sfeervol oud stadje met leuke winkeltjes en restaurants. Het stadje ligt direct aan het Veerse Meer. Combineer uw bezoek aan Veere met een rondvaart over het Veerse Meer. 

veere

Middelburg

Middelburg is een gezellige stad met een rijke historie. De vele monumenten, winkels en gezellige terrasjes maken een bezoekje aan deze oude stad meer dan waard.  

middelburg terrasjes

Domburg

Domburg is de twee na oudste badplaats van Nederland. Het is een badplaats met allure met zijn vele strandpaviljoens, restaurants en winkels. Het centrum van Domburg ligt onderaan de duinen, daarom is het leuk om na het winkelen nog even het strand te bezoeken. Het is er altijd gezellig druk.

domburg

De leukste eetgelegenheden

Het Zeecafe

De leukste strandtent van Oostkapelle gelegen op het mooiste stukje strand. Voetjes in het zand en genieten van het geruis van de zee, een glas koele wijn en lekkere hapjes. Geen uitgebreide kaart, maar heerlijke borrelgarnituren, hamburgers, patatas bravas en garnalenkroketjes. Na de strandovergang aan de Duinweg even een paar minuutjes rechtsaf lopen en dan ben je er. 

zeecare

Cafe-restaurant de Boschhoek

Op loofafstand van Seaside vind je Café-restaurant de Boschhoek.  De gerechten zijn bereid met verse ingrediënten, hier krijg je zeker waar voor je geld. Gezelligheid en gastvrijheid staan in hier hoog in het vaandel. Het is een geliefd restaurant en terras bij de locale mensen.    

boschhoek

Het Kaslokaal

Een gezellige plek om te genieten van huisgemaakte taart, lunch of high tea. Deze voormalige tuinderskas is omgetoverd tot een sfeervolle theetuin. Achter de kas ligt een grote zonnige tuin, waar het heerlijk toeven is. Het kaslokaal vind je op de Noordweg 33a in Oostkapelle. 

kaslokaal

De Werf

Bij de werf kun je terecht voor een lunch, kop koffie, borrel en een diner. Het restaurant heeft een verfijnde keuken met smaakvolle gerechten. Op het terras heeft u uitzicht over de haven met zijn oude pandjes en het Veerse meer. In 2019 zijn ze nummer één geworden van de terras top 100. Kortom een restaurant met top gerechten op en top locatie. Het adres is Bastion 2 te Veere.

de werf

Frieterie de Bostent

Er is niets lekkerder dan een heerlijke dag op het strand af te sluiten met een frietje van de Bostent. Vers gebakken ambachtelijke friet, dat is toch genieten. Probeer ook eens de huisgemaakte gehaktbal of de hamburger van 100% scharrel rundvlees. De medewerkers zijn erg vriendelijk en de sfeer is gezellig. De Bostent kun je vinden aan Duinweg aan de rand van het bos.

Frieterie de Bostent

Viskiosk Vis & Jopie

Bij Vis & Jopie kun je genieten van heerlijke verse vis. De gebakken vis wordt alom gewaardeerd. De porties zijn ruim voldoende en de prijs valt mee. Probeer eens de gebakken kibbeling, die is echt super lekker. Vis & Jopie vind u onderaan de duinen aan de Duinweg.

vistent